They're My Best Buddies

Friday, 13 December 2013

Ya Allah...sibuknya saya!

 

Baca tajuk pun dah nampak sibuk sangat aku ni kan
Sumpah memang sibuk
Semalam housemate aku dah bersuara
"Sekarang ni susah betul nak jumpa Dila..."

Okay..tu fakta
Memang susah gile nak jumpa housemate sendiri sekarang ni
Balik keje dah lewat
Sampai rumah je..tengok bilik dia dah gelap
Esok paginya..aku dah keluar dulu..dia baru nak bangun
Nampak tak betapa sibuknya aku sekarang ni..??

Agak penat la dengan kerja sekarang
Tapi...sangat bersyukur sebab dapat peluang mencuba sesuatu yg baru
Dan yg paling penting...sangat bersyukur sebab ada rezeki untuk bekerja di sini

 Sebulan dua ni memang aku agak sibuk la
Banyak benda baru yg nak dipelajari
Belum pun sempat nak faham
Tetiba dapat invitation to bid....tender!!
Oh my...1st time buat tender wehhhh...ketaq pala lutu cheq @_@
Makin bertambah la silibus aku
Jadi..makin bertambah juga la tahap sibuk aku ni

Rindunya nak BW macam dulu
Dah lama tak gelak-gelak depan pc baca kisah korang semua


p/s : masih berada di ofis di saat meng'update' entri ni



~ Dylla Abas ~

Tuesday, 3 December 2013

Out-station Oh Out-station

 
 
Buat pertama kalinya aku ber'out-station' dalam hidup aku
Kalau la sebelum ni aku teruja tengok orang lain out-station
Yg konon-kononnya pada aku seumpama 'makan angin'
Bila dah lalui sendiri..baru hang tau!
 
Actually..takde la teruk sangat out-station ni
Yg teruknya part nak kejar flight schedule
Sampai hati diorang arrange first flight untuk aku
Tak pasal-pasal pukul 6.00 pagi aku dah tercongok dalam ERL tu T_T
 
Dan buat pertama kalinya aku berurusan dengan client tanpa bos di sisi
Muka aku toksah cerita la...memang blur habis!
Nasib baik client ni jenis yg memahami
Tapi...diorang sempat juga la selit-selit
"Lepas sebulan nanti jangan blur macam ni lagi ye"
Chaittt...terpaksa la sengih je
 
Apapun, mendengarkan yg kemungkinan aku akan dihantar ke projek di Johor ni mungkin selama 3-4 bulan...rasa agak teruja juga
Makan kat area sini murah gile beb!
Enjoy betul aku makan kat sini
Boleh gemok la aku lepas ni...harapan @_@
 
Disebabkan malam ni malam terakhir aku kat sini
Aku terasa nak meng'free'kan diri dan buat aktiviti yg dah lama aku tak buat
Blogwalking!
Jap lagi aku terjah satu-satu blog korang ek (",)
 
 
 
 
p/s : kenapa la watak-watak dalam cerita Playboy Itu Suami Aku ni cam tak kenal je..??
 
 
 
 
~ Dylla Abas ~