They're My Best Buddies

Friday, 22 November 2013

Cubaan Menyesuaikan Diri

 

Alhamdulillah
Dah dua hari aku berada di dunia baru
Dan selama dua hari ni juga aku terasa mengantuk gila-gila
Semua sebab aku takde kerja lagi
Dua hari aku menyibukkan diri dengan membaca QP
Dan study tentang JD aku nanti
Serius bosan
Mata ni asyik nak terlelap je
Dah berapa kali aku keluar masuk toilet..cuci muka!

Apapun, aku masih belum ada kesempatan nak update blog dengan entri baru
Entri ni sekadar nak beritahu kat kawan-kawan semua yg aku masih ada
Cuma dalam cubaan untuk menyesuaikan diri di tempat baru
Bila ada kesempatan nanti, aku akan update ye


p/s : dah lama tak BW..rindunya T_T



~ Dylla Abas ~

Tuesday, 12 November 2013

Unirazak's 13th Convocation Day

 

Sabtu yg lepas, 9 November 2013, telah berlangsung Majlis Konvokesyen Universiti Tun Abdul Razak yg Ke-13
Walaupun aku tak terlibat secara langsung untuk majlis ni, tapi aku tetap menghadirkan diri
Memeriahkan majlis kata orang..ngee >_<
Sebelum tu, tahniah kepada 2 orang teman baik aku, Roslina Ramli dan Mohammad Ezwan Aplus, kerana telah berjaya menghabiskan pengajian mereka di peringkat Master
Lepas ni dah tak payah temankan korang buat assignment lagi ye

Suasana konvokesyen telah dirasa sejak hari Jumaat lagi, 8 November 2013
Satu rehearsal telah diadakan pada hari Jumaat tu
Majlis yg berlangsung di Putra World Trading Centre (PWTC), walaupun sangat sesak tapi meriah!
Seronok melihat muka adik-adik yg teruja setelah bergelar graduan
Teringat pula zaman belajar dulu
Okay..tetiba semangat nak sambung belajar kembali membuak-buak..hoho ^_^

Memandangkan tahun ni aku tak masuk dalam dewan, jadi aku tak tahu apa yg berlaku dalam tu
Boleh tengok gambar diorang jelah
Banyak gambar-gambar kat bawah ni aku copy dari Unirazak punya photographer je
Aku pun tak sempat nak bergambar sangat
Busy membantu kaunter Finance & Robes

Untuk konvokesyen tahun ni, ada 2 sesi bersidang
Disebabkan 2 sesi tu, aku pun terpaksa balik lewat hari Sabtu tu
Hmm..memang plan nak stayback pun sebenarnya
Sebab malam tu ada Dinner pula
Nasib baik la memang dah tergerak hati nak bawa baju dari rumah
Kalau tak..memang berseluar jeans la aku ke Dinner tu

Apapun, majlis telah berlangsung dengan jayanya
Terima kasih dan tahniah kepada semua yg terlibat
Jom layan gambar pula





















p/s : off to Bandung tonight (",)



~ Dylla Abas ~

Thursday, 7 November 2013

Event Terakhir Bersama UniRazak

 

Sekarang ni kat tempat kerja aku tengah sibuk dengan persiapan konvokesyen
Dan hari ni, department aku sunyi sepi sebab ada 3 orang je yg tinggal di pejabat
Yg lain semua dah ke PWTC untuk urusan "clearance" dengan student
Event ni adalah event yg terakhir untuk aku bersama UniRazak
Sedih...?? Hmm..adalah rasa sedih sikit
Banyaknya kenangan selama 2 tahun aku kat sini T_T

Ingat tak yg aku pernah cerita tentang interview yg aku pergi baru-baru ni..?
Alhamdulillah..rezeki memang menyebelahi aku
Mungkin itu hikmah yg aku dapat lepas banyak sangat dugaan yg aku dah lalui selama tempoh beberapa bulan ni


 Well..apapun, past is past kan
Tutup buku lama dan buka buku baru
Moga di tempat baru, aku akan lebih berjaya
Dan menjadi lebih baik daripada sekarang
In Shaa Allah


p/s : tak sabar nak pergi vacation minggu depan...excited!



~ Dylla Abas ~
 

Friday, 1 November 2013

November..Please Be Nice To Me

 

Permulaan yg baik untuk hari pertama bulan November ni
 Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi
Mendapat berita baik setelah melalui beberapa dugaan hidup merupakan sesuatu yg amatlah disyukuri
Besarnya rahmat Allah S.W.T pada aku
Manisnya hikmah yg telah KAU beri Tuhan



p/s : moga hari-hari yg mendatang akan lebih dirahmati-Nya...in shaa Allah



~ Dylla Abas ~