They're My Best Buddies

Monday, 27 May 2013

Semangat di Hari Isnin

Assalammualaikum W.B.T

Hari ni aku datang awal. Selalu kalau hari Isnin, mesti punch card merah. Sebab..??? Sebabnya kalau hari Isnin aku selalu datang dari kampung. Jadi, bila dari sana tu faham-faham jelah. Dengan rasa liat nak tinggalkan mak dan ayah, ditambah pula dengan jalan yg sangat sesak, memang la selalunya aku akan sampai ofis hampir pukul 10.00 pagi! Memang la bos tak cakap apa. Tapi, biasa la kalau orang buat salah kan..aku rasa orang lain memang pandang aku lain macam la..huhu >_<

Tak pasti kenapa hari ni aku semangat sangat. Takde apa yg istimewa pun berlaku hari ni. Dan takde pula nak kata aku naik pangkat ke apa ke. Cuma, semangat nak datang kerja tu berkobar-kobar dari malam tadi. Mungkin dah lama sangat cuti kot ** padahal 3 hari je pun ** Atau mungkin aku rindu nak BW ** al-makulum la...broadband dah kena block..tak bayar lagi ** Atau mungkin seronok nak jumpa kawan-kawan. Atau...haish, berapa banyak atau daa....

Balik kampung last weekend, anak buah aku si becok Azeem tu pun balik juga. Dah pulih dari demam sepenuhnya. Cuma tinggal batuk je lagi yg memang la teramat payahnya nak pulih sebab dia ni suka sangat la telan balik kahak dia tu! Jadi, bila dapat jumpa dia di kampung, dengan mood dia yg sangat okay tu, memang kecoh la rumah tu dibuatnya. Ada je benda dia nak cerita. 

Kali ni dia boleh geng dengan Acu dia pula. Selalu tu pantang jumpa dengan Acu, mesti nak gaduh! Tapi sejak dia tahu yg Acu dia nak tinggal dengan dia selama beberapa bulan ** adik bongsu aku bakal menjalani latihan praktikal di Taipan USJ ** terus dia ngam dengan Acu dia tu. Tak boleh berenggang. Kemain lagi sayangnya dia dengan Acu dia. Kalau aku sengaja pura-pura marah Acu dia pun, boleh pula dia marah aku balik. Hai la Azeem...macam-macam!


p/s : nak BW pula..sambil-sambil buat kerja ni..minda kena isi juga dengan isu-isu terkini (",)



~ Dylla Abas ~

Post a Comment