They're My Best Buddies

Tuesday, 2 April 2013

Bertukar Sistem Baru : Best vs. Tak Best

Assalammualaikum W.B.T

Seminggu dua ni, kerja aku terpaksa "diberhentikan" buat seketika. Semua gara-gara pertukaran sistem baru. Kalau sebelum ni kami menggunakan sistem SAP **yg aku dah master gile2**, sekarang dah bertukar ke sistem Microsoft Dynamic GP **yes...it's one of Microsoft product!!** Dan entri hari ni bukan nak condemn ke apa ke, just nak share apa kelebihan dan kekurangan bila bertukar ke sistem baru.

Yg Best

1. Dapat ilmu dan pengetahuan baru - boleh update CV
2. Boleh la rehat kejap sebelum kembali busy dengan kerja ^_^
3. Sempat buat kerja-kerja filing etc.

Yg Tak Best

1. Banyak kerja terbengkalai
2. Penat "buat wayang" depan pc monitor
3. Asyik kena chase dengan orang lain
4. Hampir terkena symptom "makan gaji buta"




Dan yg paling penting, aku dah pening duduk kat ofis satu hari, tapi kerja tak jalan. Dah tak larat nak slow kan kerja-kerja filing ni. Dah tak larat juga nak ke hulu-ke hilir "cari" kerja lain. Ya Allah, tolong la permudahkan semua urusanku...amin.


p/s : serius bosan bila takde kerja nak buat!




~ Dylla Abas ~
Post a Comment