They're My Best Buddies

Monday, 18 March 2013

Wish You A Happy Ending

Assalammualaikum W.B.T

Isnin datang lagi seperti biasa. Dan rutin harian terus berjalan selagi nafas masih ada. Dah beberapa hari aku tinggalkan blog. Banyak dah entri kat draft folder tu. Tapi, takde idea macam mana nak buat finishing dia. So, biar la entri tu remain kat folder tu dulu. 

Sabtu lepas, aku dan keluarga ke Putrajaya untuk menghadiri majlis perkahwinan pakcik aku. Dia merupakan adik ayah yg ke-5. Dan ini merupakan perkahwinan kali ke-2 dalam hidupnya. Memang dia merancang untuk berkahwin lagi setelah menduda hampir 3 tahun. Yelah, bawa diri sampai ke Oman tu. Lepas tu dok sedih-sedih takde orang nak jaga la, itu la, ini la..bla bla bla...

Akhirnya dia bertemu jodoh juga. Dan isterinya itu tak jauh beza sangat dengan umur aku. Jenuh la pakcik aku kena usik dengan adik-beradiknya yg lain. Apapun, semoga dia dan isterinya akan kekal bahagia hingga ke jannah kelak. Amin.

Majlis berlangsung di Shangri-La Hotel Putrajaya. Bermula dengan majlis akad nikah tepat jam 8.00 malam, dan diteruskan dengan jamuan makan. Simple je majlisnya. Jemputan pun hanya kaum keluarga dan kawan-kawan rapat je. Tu pun aku dengar dah menelan belanja hampir RM25,000.00. Tudiaaa...padahal lauknya sama je macam kenduri kahwin kat kampung-kampung tu. Tak pasti la apa yg mahal sangat. Mungkin sewa dewan tu yg mahal kot.

Majlis selesai hampir jam 11.00 malam. Tu pun, masa kami dah nak gerak balik, pengantin masih sibuk ke hulu-ke hilir. Hehehe...happy tengok muka pakcik aku yg nampak sangat ceria malam tu. Nampak dia macam 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. Jangan sedih-sedih lagi lepas ni ye pakcik ^_^
















p/s : terasa agak over dengan dress-up diri sendiri malam tu...siapa yg nak kahwin sebenarnya malam tu..??? huhu >_<




~ Dylla Abas ~
Post a Comment