They're My Best Buddies

Monday, 4 February 2013

Pilih Boss

Assalammualaikum W.B.T
 
Dalam tengah busy buat kerja hari ni, ada la perbualan-perbualan sumbang yg berebut-rebut masuk dalam telinga aku ni. Salah satunya topik Boss. Si Y tu ada la buat silap baru-baru ni. Dan kesilapan tu ada la melibatkan ex-boss aku. Tapi, si Y ni selamat la lepas di"cover" oleh ex-boss aku yg sangat berdedikasi tu ^_^
 
"Seronok la kalau dapat keje dgn Boss S tu...dah la baik, tak berkira, lepas tu jenis backing staff, buat kerja pun cekap, tau je dia macam mana nak selesaikan masalah..."
 
Aku sengih jelah. Diorang dok puji-puji ex-boss aku. Dan aku akui, semua tu betul. Ex-boss aku memang boss terbaik yg pernah aku kenal. Aku enjoy gile masa kerja dengan dia dulu. Tapi, nak buat macam mana kan. "Jodoh" tak lama dengan dia. Sekarang ni kat department baru kena independant. Tak boleh nak berharap dengan boss sekarang. Dia pun baru je join company ni. Banyak benda dia kena belajar. So, I have to do my part alone. Sedih =(
 
 
p/ s : kalau diberi peluang pilih boss...memang aku nak pilih ex-boss aku jadi my boss forever >_<
 
 
 
~ Dylla Abas ~
Post a Comment