They're My Best Buddies

Monday, 3 December 2012

x-MJC's Gathering Vol.1

Assalammualaikum W.B.T

Semalam merupakan hari yg paling meriah dan ceria bagi aku dan beberapa orang kawan-kawan yg pernah bekerja di Mudajaya (LATAR Project). Well, kami berlima je. Dan 2 daripadanya masih setia dengan Mudajaya. 3 lagi termasuk aku, dah lama bertukar angin. Setahun lebih kami tak jumpa. Hmm, memang ada perubahan walaupun tak begitu ketara.

Tapi, perubahan yg paling ketara ialah 2 orang adik-adik aku (Mira n Fir) dah ada boyfriend. Okay. Itu  perubahan yg nyata dan diorang sempat pula bawa boyfriend masing-masing ke party kami semalam. Sekadar nak memperkenalkan kat kitaorang la pun tujuan asalnya. Tujuan sampingan, untuk menghabiskan makanan yg sedia banyak tu. Tak larat perut kami berlima nak habiskan pun.

Bercakap tentang makanan, memang meriah ye. Masing-masing bawa menu masing-masing. Aku?? Beli pizza je. Malas nak fikir sangat. Tuan rumah (Natrah) menyediakan satay Kajang dan triffle buatan sendiri yg memang maveles. Sedap weh! Terpaksa puji sebab memang sedap...huhu >_< Mira pula bawa kek batik dan potato salad juga buatan sendiri. Okay, kek batik dia memang terbaik! Potato salad tu no komen, sebab aku tak makan pun. Fir pula dengan menu bihun goreng dan buahan-buahan segar dari ladang...eh..?? Hahaha...agak segar juga la sebab masa makan buah tu terasa lagi kerangupannya. Dan kakak kesayangan kitaorang - kak Amy - membawa spaghetti JK (Jiwa Kacau) yg pada aku rasanya not bad la. Spaghetti yg dimasak ketika emosinya tak stabil gitu. Nasib baik tak huduh sangat rasanya, kak Amy. Hahaha..

Hmm, bila dah lama tak berkumpul, memang ada banyak cerita yg kami kongsikan. Aku semalam bertindak sebagai pendengar tegar. Menyampuk pada part yg perlu je. Si tuan rumah (Natrah) sempat la memainkan 2 cd (The Avengers & Realsteel) selama kitaorang dok melepak kat rumah tu. Hiburan sampingan selain dari gosip-gosip hangat yg diperdengarkan (",)


Antara menu yg ada


Dari kiri - Fir, Natrah, Amelia, Mira n Dylla


Sesi bergosip


Hiburan santapan mata - The Avengers


Dah siap-siap nak balik masa ni...bergambar kejap ye >_<


Souvenir dari kak Amy...thanks kak Amy...cantik sangat!!


Post terakhir sebelum balik (",)



p/s : next gathering katanya nak buat outdoor...huhu, tak sabar!!




~ Dylla Abas ~
Post a Comment