They're My Best Buddies

Saturday, 1 December 2012

Tahniah Harimau Malaya, Selamat Tinggal Garuda, Bersedialah Gajah Putih

Assalammualaikum W.B.T

Mood yg sangat ceria masa aku tulis entri ni. Sebab?? Sebab pasukan kita, pasukan Malaysia yg sinonim dengan gelaran Harimau Malaya telah berjaya menewaskan pasukan Indonesia dengan score 2-0. Akhirnya debaran telah berakhir. Boleh la tidur lena malam ni..eh..?? Hahahaha...apapun, tahniah diucapkan kepada semua pemain dan buat seluruh rakyat Malaysia kerana tidak putus harapan dan terus menyokong.

Hari ni, seharian aku berkurung dalam rumah. Mengemas apa yg patut. Memang tak keluar langsung. Makan pun call Domino's delivery je. Amboiiii..kemain!! Bukan apa, semangat nak tengok perlawanan penting malam ni yg membuatkan aku takde mood langsung nak kemana-mana. Dan akhirnya, kemenangan berpihak kepada pasukan Malaysia. Lega. Puas hati.

Walaupun, tv1 kat bilik aku ni tak berapa nak clear sangat **kalau pasang Astro mesti clear kan** tapi, semangat nak tengok bola tu tetap berkobar-kobar. Nak pergi tengok kat stadium, bukan takde yg mengajak. Tapi kemalasan nak berhimpit, mendengar hiruk-pikuk suara-suara penonton membuatkan aku rasa lebih santai untuk menonton tv di rumah je. Jadi la, daripada takde tv langsung kan >_<


Gambar tv tak cantik bukti semangat nak tengok perlawanan malam ni (",)

p/s : all de best buat pasukan Harimau Malaya...jumpa Thailand di semi-final nanti..!!



~ Dylla Abas ~
Post a Comment