They're My Best Buddies

Monday, 24 December 2012

Oppsss...I Did It Again

Assalammualaikum W.B.T
Apa pula yg kau dah buat lagi ni, Dylla...?? Oh, sebelum tu...moga semua kawan-kawan sentiasa berada di dalam lindungan-Nya selalu...amin. Okay...berbalik kepada tajuk entri, hari ni merupakan Isnin ketiga aku buat perangai. Berturut-turut pula tu!
Buat perangai...?? Iye...sejak aku masuk department baru ni, semangat nak datang kerja tu on-off. Bila memikirkan terlalu banyak kerja yg perlu disiapkan, aku paksa juga la diri ni pergi kerja. Kalau tak, memang melepek jelah kat rumah. Bangun tidur pun macam nak tak nak. Dah bangun pun masih dok melingkaq atas tilam tu.
Ya Allah, gile pemalasnya aku!! Astaghfirullah...bukan niat nak jadi malas pun. Cuma semangat bekerja tu merudum jatuh! Mungkin ke sebab faktor hujung tahun...?? Hmm, tapi tak juga. Hujung tahun lepas aku okay je. Kawan-kawan kat department ni okay, cuma environment bekerja tu melemahkan semangat. Serius takde mood nak datang kerja. Ni pun, aku gagahkan juga diri ni nak menghadap kerja yg menimbun.
Isnin 2 minggu yg lepas, aku amek cuti "emergency" sebab nak meraikan birthday mak aku. Isnin lepas pula, aku terpaksa mc sebab sakit mata. Dan Isnin hari ni, aku masuk lewat...dengan alasan yg aku pun tak tahu munasabah ke tak. Rekod attendance hari Isnin memang hancus la..!! Ni kalau kena panggil dengan bos, aku pun tak tahu nak jawab macam mana. Buat perangai tahu, tapi suruh menjawab tak tahu ek...huhu >_<
Kawan-kawan ada tips mujarab tak macam mana nak mengembalikan semangat bekerja...?? Tolonglah share...teruk sangat dah aku ni.
Google



~ Dylla Abas ~
Post a Comment