They're My Best Buddies

Wednesday, 31 October 2012

Meeting Oh Meeting

Assalammualaikum W.B.T
 
Al-kisahnya, hari ni aku "dipaksa" untuk join satu meeting ni. Meeting untuk membincangkan hal ehwal konvo yg bakal diadakan hari Sabtu ni. Sebelum ni, aku memang tak terlibat langsung dalam meeting konvo ni memandangkan aku bukan di kalangan committee yg menguruskan yuran konvo bagi pelajar-pelajar kat sini. Jadi, masuk ke bilik meeting tadi dengan muka yg sangat tak puas hati. Tapi, bila terpaksa duduk di sebelah Bursar, terus paksa diri dan buat muka manis. Hipokrit!

Dan bila terlalu banyak isu yg nak disumbatkan dalam meeting selama sejam tu, memang la tak cukup masa kan...? Boleh pula Bursar drag meeting tu sampai waktu lunch. Perut aku ni faham-faham jelah. Cukup masa, alarm pun berbunyi! Langsung takde sivik! Tapi, nasib baik la Bursar pun lapar. Sebelum keluar makan tu, Bursar sempat pesan nak sambung meeting di sebelah petang pula. Pukul 5.00 petang. Memang tak mungkin la aku nak join. Tu tak tahu pula pukul berapa nak habisnya kan. Sabar jelah.

Memang kat sini sekarang masing-masing tengah busy. Convocation Day is just around the corner. Semua committee sibuk memainkan peranan masing-masing. Ada juga yg bersikap lepas tangan. Aku hanya mampu menjadi pemerhati bebas. Aku..?? Tugas aku hanya pada hari konvo tu je. Jadi, aku tak la sesibuk orang lain. Cuma backup mana-mana yg patut je. Selebihnya, baik aku buat kerja aku sendiri. Huh, berkira!


p/s : esok kena pergi PICC pula...haish!!
 
 
 
 
 
~ Dylla Abas ~

 
 

Post a Comment