They're My Best Buddies

Monday, 10 September 2012

Kisah Aku dan Hari Isnin

Assalammualaikum W.B.T
 
Isnin. Datang lagi seperti biasa. Tapi, tak seperti biasa...Isnin kali ni aku masuk lewat ke pejabat...huhu >_< Ada masalah kesihatan sikit pagi tadi. Apapun, alhamdulillah...sebab aku dah semakin pulih. And now, I'm in the office!!
 
Hari ni mood agak swing sikit la. Ura-ura yg mengatakan aku akan bertukar department, semakin menjadi kenyataan. Menanti bos aku berjuang habis-habisan untuk pertahankan aku kat sini. Kalau tak berjaya, memang sampai sini jelah jodoh aku dengan department yg paling best yg pernah aku join. Semangat nak buat kerja tu kejap ada kejap takde. Bila tengok tray dah menimbun dengan pelbagai outstanding, terus rasa semangat nak buat kerja. Tapi, bila teringatkan perkara 'transfer' tu, terus jadi moody. Adoiii...apala nasib!
 
Memang la orang kata rezeki tu ada di mana-mana. Tak kisah la kerja apa pun asalkan halal. Betul. Aku setuju. Tapi, bukan la nak kata aku cerewet sangat. Cuma aku rasa, environment bekerja tu penting juga. Kalau dah environment pun tak membantu, macam mana aku nak bekerja dengan penuh dedikasi...?? Alasan kah itu...?? Hmmm...lebih kurang juga la. Dan sedih sebenarnya kalau betul-betul kena transfer nanti. Bayangkan nak bekerja dengan orang-orang yg 'bukan dikalangan kita'...? Spoil betul la....
 
Dan hari ni, walaupun penuh dengan agenda makan-makan, tetap tak mampu nak memulihkan mood aku ni. Tak bersyukur ke...? Bukan tak bersyukur. Tapi....hmmm, takpe la. Aku pun tak boleh la nak tulis lebih-lebih. Kang melibatkan syarikat...tak elok juga kan. Apa yg aku boleh tulis kat sini, aku dah tulis pun kat perenggan-perenggan yg atas tu...huhu (",)
 
 
p/s : life must goes on...don't ever give up, Dylla....kata-kata semangat si dia beberapa hari yg lepas...tapi, tetap rasa tak bersemangat..hahahahaha
 
 
 
 
 
~ Dylla Abas ~
 
 

Post a Comment