They're My Best Buddies

Tuesday, 25 September 2012

Invisible kah aku..??

Assalammualaikum W.B.T
 
Macam dah lama tak buka blog. Nak BW pun tak sempat. Apatah lagi nak update entri baru. Ketenangan jiwa agak terganggu seketika memandangkan aku dah mula berada di department baru. Kawan-kawan...?? So far okay la ** tu jawapan ikut akal...kalau ikut hati "diorang memang terrible!! ** Aku malas nak ambil port sangat hal diorang. Aku buat kerja aku sudah. Agak-agak bosan tahap tepu, aku pergi la membawa diri ke department lama aku. Mengadu nasib..huhu >_<
 
Petang semalam, tengah sibuk siapkan kerja, tetiba diorang ni dok borak-borak tentang makan. Aku dengar jelah. Memang takkan menyampuk. Kedengarannya macam nak buat potluck. Riuh la dok borak-borak, bincang-bincang dan yg seangkatan dengannya. Aku bukan tak nak menyampuk. Tapi, aku masih belum rasa yg aku sebahagian dari mereka. Jadi, malas la nak cakap banyak-banyak. Diam jelah. Buat cara "orang baru" walaupun aku dah lama kenal diorang since kerja di sini.
 
The most fabulous part was, aku macam di "invisible" kan. Diorang bercakap macam aku tak wujud kat sini. Takde la nak ambil hati sangat sebab aku pun tak la berminat nak join pun. Cuma, bila bercakap bab adab, aku rasa macam kurang adab kot diorang buat aku macam ni. Tunggulkah aku di sini...??
 
Dylla, breath....baru first day. Esok lusa okay la tu. Mungkin diorang belum biasa ada staff baru. Ataupun mungkin diorang fikir aku yg tak nak layan memandangkan aku tak banyak bunyi kat sini.
 
 
p/s : merungut...???
 
 
 
 
 
~ Dylla Abas ~
 
 

 

Post a Comment