They're My Best Buddies

Tuesday, 17 July 2012

Kronologi Majlis Perpisahan Registrar UniRazak

Assalammualaikum W.B.T

Lama rasanya tak jenguk blog kawan-kawan, kan? Dan lama juga rasanya tak update entri. Adoiii..maafkan saya!! Bukan sengaja nak tinggalkan blog ni sepi tanpa cerita baru. Ada je cerita. Tapi, banyak betul hal yg jadi 2-3 hari yg lepas. Dengan macam-macam aktiviti, ditambah lagi hal-hal kerja yg perlu disegerakan... kelam-kabut juga la hidup aku dibuatnya. Tapi apapun alhamdulillah, semua tu dah selesai.

Hmm...Sabtu yg lepas, kami sempat mengadakan majlis perpisahan untuk Tuan Haji Mohd Suib, Registrar di UniRazak ni. Tak lama tempoh masa aku bekerja dengannya. Tapi, dalam tempoh masa yg ada tu, aku senang bekerja dengannya. Sangat berdedikasi. Soft-spoken. Berhemah tinggi. Yg paling penting, dia la Registrar yg akan dikenang selamanya.



Sehari sebelum majlis berlangsung, kami semua dah sibuk-sibuk mengemas kelas yg bakal digunakan. Walaupun tak semua yg datang, tapi yg ada pun memang dah sangat membantu. Thanks to all of you yg sudi bekerjasama untuk menjayakan majlis ni.



Hari majlis tu berlangsung, aku tiba agak awal juga. Ada banyak sebab kenapa aku datang awal. 1) Belum beli hadiah untuk Tuan Haji - terus pergi cari hadiah sebaik saja ternampak orang lain dah sibuk-sibuk susun hadiah atas meja. 2) Nak elakkan traffic jam. 3) Orang penting kena la datang awal..hahahaha



Dan aku pula hari majlis tu, ter'over' dress-up. Gatal pakai boot. Dah la sakit-sakit kaki. Mahu tak sakit, berjalan sana, berjalan sini, berlari sana, berlari sini...adoiii...cramp kaki aku dibuatnya!!



Orang yg diraikan tiba agak lewat dari waktu yg telah dijadualkan. Perut aku masa tu dah tak ingat dunia. Suka-suka 'dia' je buat kecoh. Bikin malu tuan la 'dia' ni tau! Memang agak lapar la sebab pagi tu aku tak sempat nak sarapan. Banyak benda nak kena uruskan. Sampai terabai kejap sang perut tercinta..isk..isk..



Akhirnya Tuan Haji tiba juga. Yeayyy...!! Lapar dowh tunggu dia. Dia hadir dengan dua orang housemate nya **anak-anak daranya la** Majlis makan berlangsung dengan jayanya. Banyak sangat menu yg terhidang pada hari tu. Ada Nasi Arab dan lauk-pauknya sekali. Ada Manggo Lassi. Ada Laksa. Ada Apam Polkadot. Ada kek Chocolate Indulgance...yummy!!



Beberapa hari sebelum majlis, kami sempat merakam sebuah video khas "Ucapan Buat Tuan Haji". Video tu dipertontonkan ketika majlis sedang berlangsung. Riuh la kejap suasana masa tu dengan gelak tawa kami yg tak boleh tahan melihat gelagat masing-masing dalam video tu. Aku sempat la pandang Tuan Haji masa tu. Dia tersenyum je. Tapi, aku rasa mesti dia rasa sebak. Kehadirannya di sini walaupun sekejap, benar-benar dihargai.



Sebelum majlis tamat, kami sempat meminta Tuan Haji meniup harmonika dengan beberapa buah lagu sebagai dendangan terakhir untuk kami di sini. Ye, Tuan Haji memang sangat berbakat meniup harmonika. Pertama kali aku dengar dulu, aku memang kagum gila. Tiupan harmonikanya memang mengasyikkan. Dan majlis diakhiri dengan ucapan perpisahan dari Tuan Haji. Apapun, didoakan moga hidup Tuan Haji akan lebih dirahmati Allah S.W.T.



Majlis selesai hampir pukul 6-30 petang. Kami sempat la lepak-lepak depan UniRazak tu. Dok berborak tentang majlis yg dah selesai. Bergelak ketawa tentang kerenah masing-masing. Dan kami sempat pula merancang aktiviti seterusnya untuk petang tu. Akhirnya kata putus dibuat...it's karaoke time..!! Layankan aje ^_^



The best karaoke event selama aku bekerja di UniRazak ni. Semua menyanyi. Yg malu-malu kucing pada awalnya pun dah pandai memilih lagu sendiri. Yg memang gila mic tak payah cakap la kan. Lepas dia..dia lagi..hahaha...apa pun, diorang semua memang sporting. Really enjoy the moment.

Well, this is the last karaoke event before Ramadhan. InsyaAllah, dalam beberapa hari saja lagi kita semua akan mula berpuasa. Aku nak ambil kesempatan untuk memohon maaf sekiranya terdapat entri yg aku tulis menyinggung pihak sesiapa. takde niat nak menyinggung perasaan korang semua. Salam Ramadhan.


p/s: Diari Ramadhan akan bermula kembali..!!

Photobucket
Post a Comment