They're My Best Buddies

Tuesday, 31 July 2012

Diari Ramadhan Dylla (2) : Day 11

Assalammualaikum W.B.T

Alhamdulillah. Tamat sehari lagi. Bagi yg sudah sempurna 11 hari tu, tahniah diucapkan. Bagi yg tak cukup 11 hari tu...err, esok pandai-pandai la korang ganti balik ek >_< Wajib ganti okay!

Tadi kat ofis tak berapa rajin nak buat kerja. Awal pagi tu okay lagi la kan. Walaupun agak lemau sebab diiringi oleh cuaca yg sejuk lagi dingin, tapi masih boleh lagi la nak fokus pada kerja. Bila tetiba datang berita yg kurang enak, aku terus down.

Restructuring! 

Korang mesti pernah dengar kan tentang hal tu, kan? Awalnya, department aku tak terlibat langsung dengan restructuring ni. Tapi, beberapa minggu lepas bos ada beritahu pada aku yg aku mungkin akan masuk ke department Finance! What de....???

Apa la kaitannya kerja aku dengan Finance tu sampai aku nak dimasukkan ke department tu...? Takde kaitan langsung okay! Sakit hati aku betul dengan berita tu. Aku dah selesa dengan kerja aku. Aku dah selesa dengan department sekarang ni. Aku dah selesa dengan bos yg sengal tu. Aku dah selesa dengan environment macam ni. Tetiba kena tukar department...apa kes..??

Tadi, ada seorang kakak Finance tu tanya kat aku, "Dila, hang bila nak masuk sini,,.? Kami dah standby tempat untuk hang dah ni..." Tudiaaa...semangat okay! Aku yg terus tak bersemangat. Aku suka staff kat Finance department tu. Tapi, bukan la sampai nak jadi department-mate ye. Hmmm...susah hati betul la. Memang la baru ura-ura je...sebab bos aku pun tak dapat kata putus lagi. Tapi, aku memang dah rasa tak senang duduk. Kenapa la benda ni jadi kat aku pula...?? Dugaan...?? Hai, boleh ke dugaan macam ni...??

Malam ni nak tidur awal la. Takde mood nak buat apa-apa. Update entri ni pun dengan perasaan yg sangat tak best. Esok pagi-pagi la aku BW blog korang ek. Nite!


p/s : harap-harap restructuring ni khabar angin je =(



Photobucket
Post a Comment