They're My Best Buddies

Sunday, 22 July 2012

Diari Ramadhan Dylla (2) : Day 1

Assalammualaikum W.B.T

Alhamdulillah. Dah selesai pun puasa pertama di 1 Ramadhan hari ni. Hari ni berbuka puasa dengan family aku. Semua ada. Best betul. Happy je tadi. Sempat juga la aku merakam beberapa aksi kedua-dua orang anak buah aku, Azeem dan Adam. Nanti ada masa aku share la ye, insyaAllah.

Buat masa ni, setiap kali 1 Ramadhan, aku pasti akan berada di samping family aku. Rasanya belum pernah lagi aku menyambut puasa dengan kawan-kawan. Hmmm...eh, jap...rasanya masa belajar dulu pernah kot. Oh, itu cerita lain la ye. Sebab dulu belajar jauh nun di utara tu. So, nak balik kampung macam tak cukup masa.

Siang tadi pun aku tak sempat nak kemana-mana dan buat apa-apa. Hanya duduk di rumah. Berbual dengan mak dan ayah. Blogwalking. Facebooking. Sleeping. Hah, part tidur tu yg paling best. Tidur tak lama mana pun. Tak boleh nak tidur lama-lama. Tu, anak buah aku yg 2 orang tu...bising ya amat! Terganggu tidur aku dibuatnya..hee >_<

Plan nak ke bazar Ramadhan pun tak jadi. Tiba-tiba abang dan kakak ipar aku dengan baik hatinya nak ke sana untuk membeli sedikit juadah berbuka puasa. Tak sikit sangat la. Banyak juga menu yg dibeli mereka. Tapi dapat la habiskan semua. Alhamdulillah. Tak membazir.

Hmm, ok la kot. Dah takde apa nak cerita lagi. Itulah yg berlakudalam hidup aku  di hari pertama puasa tahun ini. InsyaAllah, aku akan update untuk hari esok pula. Good night semua..!!



Photobucket
Post a Comment