They're My Best Buddies

Friday, 22 June 2012

Aktiviti Bermanfaat Hari Jumaat

Assalammualaikum W.B.T

Lambatnya aku buat entri hari ni. 1) Hari ni ada tazkirah mingguan. 2) Sibuk nak balas kujungan kawan-kawan blogger baru. 3) Ada Oath Taking Ceremony. Jadi, Aku nak cerita satu-persatu agenda hidup aku hari ni pada semua....hoho ^_^

Pagi tadi, tazkirah mingguan dikendalikan oleh department aku. Sampai je ofis pagi tadi, aku terus masuk pantry, siapkan air dan kuih-muih sambil dibantu oleh teman-teman sepejabat. Tajuk tazkirah kali ni ialah Bersangka baik (Husnuzon). Banyak sangat input yg aku dapat. InsyaAllah, aku akan buat satu entri khas berkaitan dengan topik ni.


sempat pula aku bergambar masa "ustazah" tengah bagi tazkirah ^_^

Habis je tazkirah, aku terus siapkan kerja yg terbengkalai semalam. Bos pun dah bising-bising tu, aku pun tak boleh nak lengah-lengahkan lagi. Duduk menghadap komputer ni, sambil buat kerja, sambil BW. Tak rugi aku join Segmen Ben Ashaari malam tadi. Best la dapat tambah kawan-kawan baru!!

Tengah buat kerja tu, tiba-tiba dapat panggilan untuk menyaksikan Oath Taking Ceremony atau dalam bahasa mudahnya, acara Angkat Sumpah pelajar-pelajar baru di universiti ni. Aku tak nak lepaskan peluang menyaksikan muka-muka pelajar baru yg bersemangat menyertai "keluarga" kami. Masuk je dalam theatrette tadi, aku terus sengih sorang-sorang. Suci murni betul muka budak-budak ni...huhu :p


aktiviti Angkat Sumpah (",)

Lepas je event tu tamat, kami semua dijamu dengan hidangan nasi beriani. Layan kan aje!! Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari (",)

Lunch hour di ofis je. Tak rasa nak merayap kemana-mana. Since perut pun dah kenyang. Sempat la menjengah ke rooftop tadi, Staff Lounge. Pertama kali naik ke atas tu. Rasa best juga. Bila-bila masa nanti, teringin nak breakfast kat situ. Tenang je. Hehehe...

Aku rasa lepas ni kena sambung BW lagi la. Macam tak habis lagi menjengah kawan-kawan baru tadi. Internet hari ni macam siput sikit la. Letih betul aku nak menunggu. Sampai rasa nak terlelap.


p/s : Cadbury Black Forest...anyone..??



Photobucket
Post a Comment