They're My Best Buddies

Tuesday, 29 May 2012

Demam Rindu

Tengahari tadi, dapat panggilan telefon si dia. Itu pun setelah kami senyap hampir seminggu. Oh, itu perkara biasa. Sejak berjauhan ni, kami memang jarang sangat menghubungi antara satu sama lain. Kalau teringat atau ada hal apa-apa, baru aku akan call si dia, dan begitulah sebaliknya.

Tapi, perbualan tengahari tadi buat aku rasa macam nak lempang si dia laju-laju :

Dia : Kau sihat ke..? Sorry la lama tak call...busy betul, banyak masalah kat site

Aku : Oh, takpe...kan biasa macam ni...aku okay je..cuma hari ni tak berapa sihat la

Dia : Laa...kenapa..? Demam ke...?

Aku : Hmm...demam...rindu kat kau...

Dia : Errr...ngiowww (terus buat bunyi kucing gatal...)

Aku : Pesal tiba-tiba bunyi kucing lak ni...?

Dia : Tak la...kau cakap rindu kat aku, macam pelik je. Tiba-tiba rasa nak buat bunyi macam tu...hahaha

Aku : ????????

Adoiii...masalah betul orang tua ni. Aku rindu kat dia. Tapi, dia punya respon macam tu pula. Memang saja cari pasal, kan...?

p/s : really miss him :(



Post a Comment