They're My Best Buddies

Wednesday, 23 May 2012

Al-Kisah Aku dan Bos

Assalammualaikum W.B.T

Petang tadi sebelum balik kerja, bos sempat mengamanatkan aku 1 kerja yg harus aku siapkan awal pagi esok. Memandangkan aku ni pekerja yg amat dedikasi **okay...sila abaikan statement syok sendiri ni ye** aku pun terima jelah dengan hati yg terbuka. Dah memang kerja aku pun.

Masa tu, aku dengan bos tengah bincang-bincang perihal dokumen perjanjian building land-lord tentang hal parking. Biasa la, bila staff dah pasang-surut, hal parking pun jadi isu la. Oh, lupa pula...kat sini, parking fees ditanggung oleh company. Jadi, aku sebagai orang yg bertanggungjawab, kena la pastikan parking space yg dibayar oleh company tidak sia-sia atau dalam erti kata lain - bayar free je (",)

Kebetulan kami berbicang di tempat aku. Jadi, haruslah aku yg duduk, kan? Bos masa tu berdiri betul-betul sebelah aku. Tengah dia cakap-cakap hal parking fees tu, dia suruh aku kira total amount yg patut kitaorang bayar. Tekan-tekan calculator...salah. Tekan-tekan lagi..salah lagi. Haish...apa kes?? Sekali bos tegur...

Bos : Awak ni kenapa..??

Aku : Adoiii...saya nervous la bos (jawab sambil sengih-sengih...saja nyakat bos..)

Bos : Nervous apanya...saya makan nasi la..!! (masa ni bos pun sengih-sengih juga la..)

Lepas tu kami sambung lagi operasi kira-mengira tu. Kali ni bos pula yg tekan calculator. Tekan-tekan...salah. Tekan lagi..salah lagi..hahahaha..tiba-tiba...

Bos : Dah saya pula yg nervous...

Aku pun bantai gelak la. Gelak besar ye. Takde nak kontrol-kontrol dah. Dengan bos sekali tumpang gelak. Adoi...bos, tolong la jangan buat perangai lucu macam ni, boleh tak..?? 


p/s : mana la nak dapat bos yg sporting dan kelakar macam ni (",)




Post a Comment