They're My Best Buddies

Monday, 16 April 2012

Bila Adik Aku Dah Dapat Lesen Memandu

Assalammualaikum W.B.T

Dua-tiga menjak ni, bila berada di kampung, aku rasa relax sikit la. Mau tak relax, nak kemana-mana, panggil je adik aku yg bongsu tu. Orang baru dapat lesen kereta, mestilah teruja kan. Gila steering...huhu (",)

Nak dijadikan cerita, dua-tiga menjak ni juga aku ada masalah kesihatan plus sakit mata yg melampau. Jadi, agak sukar la nak memandu. Adik aku yg bongsu tu memang berkobar-kobar la nak memandu. Takpela. As long as aku jadi co-pilot, takde la risau sangat nak biarkan dia memandu.

Punya la excited budak tu, sampai termati-mati enjin masa keluar simpang. Dah tu, kalau tak ditegur, dibantainya gear 3 je sepanjang perjalanan. Masuk simpang gear 3. U-turn gear 3. Naik-turun bukit gear 3. Adoi...mau rosak gear box kereta macam ni..!!

"Kak, ada kereta kat belakang...macam mana ni..?"

Macam mana apa cik adik oii...drive jelah macam biasa. Bukannya orang kat belakang tu nak langgar kita. Hahaha...kelakar pula aku rasa. Excited...tapi panik lebih.

Terkenang balik zaman aku baru-baru dapat lesen kereta dulu, rasanya tak la teruk sangat sampai nak mati-mati enjin kot. Yg paling penting, aku tak panik.

"Ala, aku tak biasa bawa kereta besar. Ambil lesen dulu bawa kancil je..."

Dah tu...aku masa ambil lesen pakai Perdana V6 ke..?? Apa punya statement la..tak logik langsung. Tapi, semangat dia tu memang aku puji la. Walaupun kena marah, kena tegur, mati enjin, gabra, panik bla bla bla...tapi dia tetap nak memandu. Tak putus asa langsung

Bak kata mak, "lama-lama nanti Ekin pandai la bawa kereta macam kakak tu..." wahhh...ayat pujuk sangat mak bagi. Aku pun takde la pandai sangat bawa kereta. Boleh la daripada tak boleh langsung kan (",)


Muka teruja dapat drive laju kat hiway...hahaha :p

p/s : Nak dera adik aku drive kat kawasan yg selalu 'jam'...bagi dia experience lebih sikit..hehehe
Post a Comment