They're My Best Buddies

Tuesday, 28 June 2011

I Believe I Can Fly..!!



I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it

[Chorus:]
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly

See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
BUT FIRST I KNOW IT STARTS INSIDE OF ME
If I can see it, then I can be it
If I just believe it, there's nothing to it

[Chorus]
Hey, cause I believe in me, oh
If I can see it, then I can be it
If I just believe it, there's nothing to it

[Chorus]
Hey, if I just spread my wings
I can fly.. I can fly.. I can fly, hey
If I just spread my wings..
I can fly.. Fly-eye-eye

Monday, 27 June 2011

Bila Bersin Bertukar Menjadi Selesema..achooo!!!

Mood : NG (not good..)
Background music : sound from keyboard
Weather : sunny

Hmm...mood tak berapa bagus disebabkan oleh selesema yang dah berlarutan selama 3 hari..!! Leceh betul la. Bukan tak suka terkena penyakit. Tapi, selesema paling tak best la. Kalau aku kena selesema, confirm seminggu tak tentu akan pulih. Adeiiii..hidung tersumbat..tak suka..tak suka!!

Asal-usul selesema ni datang dari bersin je. Bersin 3 kali berturut-turut..memang petanda akan dapat selesema. Aku memang amat-amat jarang bersin. Melainkan kalau tempat tu banyak habuk, memang kalah la. Tapi, kalau bersin yang saja-saja tu memang takdela. Boleh kira berapa kali aku bersin dalam setahun. Tapi, kalau dah sekali bersin dan jumlahnya ialah 3 kali (bersin secara hatrik lak tu..) memang confirm kena selesema la. Haiii..sebenarnya bagus juga kan. Nak kena selesema pun ada warning. Boleh la stand-by apa-apa yang patut. Korek balik ubat selesema 2-3 bulan yang lepas atau ketuk pintu budak rumah tanya diorang ada panadol soluble tak atau buat pemejalwapan atau kaedah paling best lagi bijaksana..pegi klinik ambil MC..yehaaa!!!

Kat ofis pun tak berapa banyak kerja dah sekarang ni. Al-maklumlah..highway dah buka (walaupun tak siap 100% lagi..) bolehla enjoy!! Hahahaha..bos, jangan marah ye!!

Saturday, 25 June 2011

Hari Ini Dalam Sejarah

Dear Bloggie (eh, nama blog aku ni bloggie ke..?? hoho :p)...
Hari ni, macam-macam hal yang jadi. Tak mampu nak ceritakan satu-persatu hal yang dah jadi tu. Tapi, macam mana pun..it's a mood out today..!!! Lepas pelbagai dugaan aku tempuh..lepas pelbagai rintangan aku hadapi..ini yang berlaku. Macam mana pun, alhamdulillah..sebab akhirnya aku puas hati. Apa yang aku nak..aku dapat, walaupun tak semua.

Lemah. Sedih. Emosi terganggu. Jiwa kacau. Perghhh..semua-semua tu..sila pergi jauh-jauh dari hidup aku ya. Aku tak perlukan kalian semua. Aku cukup happy dengan apa yang aku ada. Jadi, tolong jangan ganggu kebahagiaan aku. Hmm..hipokrit..??? Tadi, aku baru je terasa yang aku ni hipokrit. Pretend to be happy..but I'm not..!! Alahai..biarlah..mula-mula kena la pura-pura dulu..lepas tu baru la jadi betul-betul kan. Buat apa nak sedih-sedih. Orang yang aku sayang semua ada kat sisi. Tak nak la buang masa sedih-sedih macam ni. Lagipun, apala sangat dugaan ni berbanding dengan dugaan orang lain yang lebih teruk lagi. Aku bukan kehilangan sesiapa pun. So, buat apa nak sedih sangat..??

Tapi, biasa la..hati perempuan. Lembut. Bukan lembik tau..!! Tapi, hari ni memang dalam sejarah la bagi aku. Kesedihan yang aku rasa ni, ada kebahagiaan yang tersembunyi di dalamnya. Selama ni, kalau aku sedih..memang akan bersedih la. Tak pernah rasa bahagia masa tengah bersedih tu. Ya Allah..syukur ke hadrat-Mu. Baru aku sedar, bukan semua kesedihan yang wujud tu hanyalah kesedihan semata-mata. Aku bersyukur kerana dipilih untuk menerima dugaan sebegini.

So Dylla, cheer up..!! Life must goes on. Live your life. There's no way to turn back. Go straight ahead..you'll get what you want..insyaAllah.