They're My Best Buddies

Friday, 16 December 2011

UiTM Di Hatiku - Part 3

Sambungan entri [INI] dan [INI]

Mushroom
Mushroom tu cendawan kan..?? Semua orang tahu. Tapi, mushroom di UiTM Kampus Arau tu bukanlah cendawan. Rupabentuk bangunannya pun takde macam cendawan. Pokok-pokok cendawan pun takde kat kawasan Mushroom tu. Aku pun tak pasti kenapa ia dinamakan Mushroom. Tak sempat nak korek cerita masa kat sana dulu. Tapi, yg pasti Mushroom ni ialah pusat segala pusat kat UiTM Kampus Arau tu. Ada pusat jual-beli. Ada pusat dobi. Ada pusat sewa motor dan kereta. Ada pusat Cyber Cafe. Ada pusat sumber. Choppp...pusat sumber takde. Itu aku tambah sendiri..huhu (",)

Aku dan kawan-kawan kalau rasa bosan kat kolej, selalu la melepakkan diri kat Mushroom tu. Ada dua kedai makan kat situ yg telah menjadikan aku ni pelanggan tetap diorang. Satu tu kedai moy sup. Sedap gile! Pertama kali aku makan moy sup masa belajar kat sana la. Aku rasa dalam seminggu tu 4-5 kali juga la aku makan moy sup dia. Lagi satu kedai tu selalunya dimonopoli oleh pasangan kekasih. Aku kalau ke sana nak makan aiskrim atau fries je. Tak termasuk dalam golongan yg ber'dating' tu ye. Sebab aku takde boyfriend masa belajar dulu. Takde orang nak kat aku..hahaha

Cyber cafe kat Mushroom ni pun jadi tumpuan aku juga la. Zaman belajar dulu takde PC sendiri, apatah lagi nak ada laptop. So, nak print segala bentuk assignment kat CC tulah. Tapi, selalunya kalau pergi CC tu buat kerja sekejap je. Yg lamanya dok ber'chatting'. Zaman-zaman tu kan paling famous laman sembang MIRC. Macam-macam channel aku join. Borak dengan entah sape-sape. Bila diingatkan balik rasa sangat kelakar. Eh, tapi aku ada kenal seorang mamat ni kat MIRC channel 'Kampung' dan sampai sekarang kami masih berkawan baik. Anak-anak dia pun rapat dengan aku. Sebenarnya, teknologi di hujung jari ada kebaikannya kalau kita tak salah-gunakannya.

Memandangkan entri ni macam dah agak panjang, jadi aku terpaksa buat entri sambungan yg lain. Hmm..okay la. End of story (",)



Post a Comment