They're My Best Buddies

Saturday, 15 October 2011

Mereka Buat Saya Rasa Terharu

Terima kasih kawan-kawan!!!

Itu saja yg mampu aku ungkapkan buat masa ini. Ucapan terima kasih di atas persahabatan mereka dengan aku, tanpa mengira usia, agama dan latar-belakang. Aku sangat bersyukur kerana telah dipertemukan dengan mereka, menjadi teman sekerja dan sekaligus menjadi teman rapat di bumi Kundang ini.

Awal pagi, aku dikejutkan dengan 'Majlis Penyampaian Hadiah'. Patutlah, si Bhavani tu asyik tanya bila aku free. Aku kan awal-awal pagi dah busy siapkan kerja yg masih belum siap lagi ** padahal pagi tadi dah keluar sejam pergi sarapan...lontong...sedap!!

Hmm..tak menjangkakan yg aku akan menerima apa-apa sempena pemergianku meninggalkan syarikat ni. Selva, Bhavani, Johnson and Ms.Kong...you are the best!!!

Hadiah ni cukup simple, tapi kenangannya akan kekal di ruang ingatan..insyaAllah. Terasa seperti masih berada di bangku sekolah apabila diberi layanan sebegini oleh teman-teman. Menerima sesuatu pada hari-hari yg istimewa ** hari perpisahan tu kategori hari istimewa ke..?? Memang hati rasa amat tersentuh. Sebak. Rasa nak nangis. Tapi, airmata tak nak keluar!!

Gambar yg dibingkaikan, cukup membuat aku tersenyum lebar untuk mengenang semula peristiwa di sebalik gambar-gambar tersebut. HAPPY TIME. Ya, saat dan ketika gambar tu diambil, memang kami semua di dalam mood yg sangat ceria (",)

Waktu makan tengahari, Project Manager (Mr.Ooi) mengajak kami makan beramai-ramai untuk meraikan perpisahan ini. Sedih rasanya. Selalu aku yg menghadiri majlis orang lain, kali ni menghadiri majlis sendiri, rasa pelik. Sayu kot. Dan majlis ni berkongsi dengan seorang lagi teman pejabat, Zanx, yg juga akan meninggalkan syarikat ni tak lama lagi ** eh, hari ni last day dia la..!!

Aku pasti akan merindui mereka semua. tapi, aku percaya, satu hari nanti kami pasti akan bertemu semula. Bila? Bagaimana? Di mana? Biarlah Allah yg menentukan.


p/s : this is a farewell...but this is not a last goodbye!!






Post a Comment