They're My Best Buddies

Monday, 31 October 2011

I've been TAGGED by Gen2Merah

Malam Sabtu hari tu, sebelum aku keluar makan bersama 2 orang teman serumah ** kira teman serumah la sebab aku menumpang rumah dia kan..huhu.. sempatlah buka blog kejap. Tiba-tiba mata terpandang di ruangan komen oleh Gen2Merah yg aku telah di tag oleh dia untuk menjawab soalan-soalan yg bakal mencabar minda.

Malam tu tak sempat buat. Hari ni baru ada kesempatan nak menjawab. Segmen ni datangnya dari BLOGger Jue n Hani yg bernaung di bawah blog Berdua Lebih Baik. Terus terang cakap, tadi baru pertama kali aku masuk blog mereka. Menarik (",)

So, sekarang ni bersiap sedia la dengan jawapan super hebat dari aku..hoho :p ** erk, hebat ke???

1. Jika selipar kamu hilang sebelah semasa berjalan di bandar...kamu..??
Hilangkan yg lagi sebelah...fashionista..huhu :)

2. Jika kawan anda terjatuh dalam longkang...anda..??
Ketawa dulu. Lepas tu baru pura-pura tanya apa yg jadi. Lepas tu baru tolong...hahaha

3. Kamu tengah makan, tiba-tiba orang di meja sebelah termuntah di makanan kamu...kamu..??
Biarkan dia muntah sampai habis. Lepas tu tanya keadaan dia okay atau sebaliknya. Kalau dia dah okay, suruh dia ganti balik makanan tu. Kalau dia masih tak okay, paksa dia habiskan makanan yg dia dah muntahkan tu..biar dia terus muntah dan muntah lagi...yarkk!!

4. Sedang membeli-belah di pasar, seorang peminta sedekah meminta duit sambil menarik baju kamu...kamu..??
Sedekahkan duit kepada dia sambil berpesan dengan suara yg amat lemah-lembut, "bang/kak...lepas ni kalau minta sedekah jangan tarik-tarik baju orang macam ni...orang tak suka tau..."

5. Tengah syiok duduk-duduk minum teh, tiba-tiba adik kamu datang nak korekkan hidung kamu...kamu..??
Layankan aje...hahaha

6. Seluar kamu terkoyak ketika kamu membuat ucapan di khalayak ramai...kamu..??
Buat ayat cover malu, "tuan puan sekalian, janganlah beli barangan tiruan seperti seluar saya ini. Tengok hasilnya..mulut saya yg bercakap, seluar pula yg terkoyak. Sungguh tidak berkualiti!!"

7. Tiba-tiba ada orang nak tahu warna seluar dalam kamu...kamu..??
In-return, tanya seluar dalam dia warna apa dulu. Lepas dia jawab, tinggalkan je dia sorang-sorang...gilo, warna seluar dalam pun nak tahu!

8. Anda termakan cacing yg disangkakan mee goreng...anda..??
Sedapnya...maveles!! hahaha...

9. Kamu tak tahan nak buang air besar ketika jalan sesak...kamu..??
Err...kena bagi tahan juga walaupun tak tahan. Dulu-dulu ada makcik pernah bagi petua, kalau tak tahan nak buang air besar sebut "kepala bontot, kepala bontot" sambil tangan memegang bontot ketika sebut kepala dan pegang kepala ketika sebut bontot... ** pernah cuba petua ni...TAK JADI pun!!

10. Bf/Gf kamu tiba-tiba menengking kamu di depan pasaraya...kamu..??
Buat-buat tak dengar dan minta dia ulang berkali-kali. Mungkin ada yg sangka kita pekak. So, takde la malu sangat kena tengking ** hakikat sebenar rasa nak tengking balik je...

11. Kamu dikejar anjing ketika sedang bersiar-siar di taman permainan...kamu..??
Masa ini la nak test masa untuk lari pecut 100m...tengok, boleh lawan Watson Nyambek tak..huhu

Siap!! Tapi, takde idea la nak sediakan 11 soalan untuk tag blogger lain pula. Nanti bila dah ada idea baru buat la ye. Maklumlah, Isnin...otak tengah tepu lagi ni akibat bercuti 2 hari (",)

p/s : Good Morning BLOGgers!!






Post a Comment