They're My Best Buddies

Tuesday, 25 October 2011

Aku Kesepian

"Boss, hari ni apa yg saya patut buat..?"

"Hmm...saya ada budget meeting kejap lagi. Tapi, memang ada kerja untuk kamu. Nanti saya bagi..."

"Tolonglah bagi kerja kat saya boss. Saya rasa kesepian takde kerja nak buat..."

(Bos tersengih-sengih sambil kembali menatap laptop nya)

Huhu...itulah dialog antara aku dan bos baruku, Encik Shmsul. Pagi-pagi sampai ofis, sarapan dulu. Buat milo, makan kuih. Dah habis sarapan, online FB kejap. Lepas tu dah takde arah. Pusing sana, pusing sini, nak cari kerja punya pasal. Akhir sekali, merangkak ke bilik bos meminta simpati ** err...tak merangkak, jalan seret kaki je :p 

Tiba-tiba bos buat announcement kat kami, dia nak pergi meeting. Alamak, dia tak bagi kerja kat aku la!! Apa aku nak buat ni...?? Garu-garu kepala yg memang tak gatal sambil buat muka tak puas hati ** baru cuci rambut malam tadi...hehehe

Sampai hati bos pergi tanpa meninggalkan wasiat kat saya, bos...sob...sob :( Takpelah, aku BW kejap la. Boleh juga la update apa-apa entri kat blog buruk ni haa...

p/s : rasa macam nak tukar template baru la..survey jap..hoho :p






Post a Comment