They're My Best Buddies

Wednesday, 7 September 2011

Bila Buku Bertemu Ruas

DULU
Dia ada girlfriend yg sangat menyayangi dirinya. Yg sanggup berkorban apa saja untuknya. Yg sentiasa bersama di saat susah dan senang. Yg tak pernah mengabaikannya. Tapi dia..?? Selalu menyakiti hati sang girlfriend. Selalu buat tak endah dengan keprihatinan girlfriend. Kalau girlfriend buat salah, terus melenting tanpa menunggu penjelasan. Bila dia yg buat salah, pura-pura macam takde apa yg berlaku.

SEKARANG
Girlfriend baru selalu buat hal. Nak tunggu call atau sms amatlah payah. Sakit pening kadang-kala tak dipedulikan langsung. Masa dia susah girlfriend hilang entah kemana. Masa dia senang, girlfriend datang minta dimanja. Paling best, masa girlfriend yg susah, pandai pula nak cari dia. Bila bergaduh, asyik dia je yg dipersalahkan. Girlfriend..?? Memang 100% sentiasa betul la!! Arghh, dulu dia buat girlfriend. Sekarang dapat girlfriend yg buat dia balik.

HMMM...
Pernah tak jadi kat korang macam ni..?? So, sebelum benda ni jadi, hargailah apa yg korang ada. Jangan esok, bila dah hilang, dapat pengganti tapi tak seperti yg diharapkan. Paling tak best bila bertemu yg baru tu ibarat buku bertemu ruas. Dulu kita tak menghargai. Sekarang kita pula yg tak dihargai... wallahu'alam (",)

p/s : tak pernah jadi, tapi pernah nampak kejadian mcm ni... ngeee :p



Post a Comment