They're My Best Buddies

Friday, 26 August 2011

Diari Ramadhan Dylla : Day 25

Selamat malam semua...!!

Malam ni dapat update 'diari' awal sikit. Sepatutnya memang kena update tiap-tiap malam pun kan. Aku je yg selalu nak lajak sampai pagi baru nak update...ngee :p

Hari ni kat ofis dah terasa sepi. Nak kata ramai yg dah bercuti macam tak juga. Nampak je kereta diorang park kat depan ofis ni. Tapi, orangnya yg tak nampak-nampak. Aku pula hari ni pagi-pagi lagi dah kena 'kejar' dengan PD, tanya pasal subcon punya hal. Adesss...cepat la cuti. Tension dah aku kat ofis ni. Asal datang ofis je, kena 'kejar'. Tak sempat nak ambil oksigen!!

Lagu raya pun dah berkumandang sana sini. Kuih-kuih raya dah berlonggok-longgok tunggu disambar oleh pembeli. Aku tengok harga kuih raya tu masih mahal lagi. Selalu kan dah hujung-hujung macam ni harganya mesti turun sikit. Time tulah baru aku pergi beli..hehehe

Aku sebenarnya nak cerita pasal tarawih. Tapi, malu nak cerita sebab dah banyak hari aku miss. Tarawih kat rumah je. Biasa la kan...dah buat kat rumah, ekspress!! Bukan apa, tiba-tiba teringat kenangan tarawih tahun lepas. Masa tu housemate aku ramai. Ada 5 orang. Selalu kami memang pergi tarawih sama-sama la. Ada sekali tu, lepas tarawih ada moreh. Aku tak pasti makanan apa, sebab aku dah balik awal. Tak tunggu untuk solat witir.

Aku sampai rumah, terus lepak-lepak depan tv. Layan cerita apa yg patut, balik la housemate aku yg lain-lain tu. Sekali si Puspa bawa roti jala sekali dengan pinggan surau daa...!! Aku punya gelak, tak cover dah. Yg lain-lain pun gelak sekali. Diorang siap cerita kat aku macam mana si Puspa tu boleh berniat nak bawa sekali pinggan surau.

Adesss...yg bestnya, aku rasa pinggan surau tu sampai sekarang ada lagi kat rumah aku. Tak tahu la bila nak pulangkan balik :)

Hmmm..dah 25 Ramadhan pun hari ni. Alhamdulillah. Kalau panjang umur, esok kita akan teruskan dengan Ramadhan yg ke-26 pula. InsyaAllah. Makin lama makin cepat masa berlalu. Bila masa tu berlalu terlalu cepat, maksudnya aku pun menua dengan cepat sekali la ye..?? Erkk..??

p/s : Selamat menghabiskan puasa BLOGgers...!!

Post a Comment