They're My Best Buddies

Friday, 12 August 2011

Agenda Sebelum Berbuka Puasa

Tepat kul 5.oo petang terus bergegas pergi punch card
(meja dah siap kemas dan pc dah shut down)
Pusing-pusing cari housemate..jumpa!!
Drive balik rumah dulu
Tunggu housemate park kereta dan jambu
(jambu a.k.a skuter ego milik Zanx)
Housemate masuk kereta je aku terus pecut pergi Speedmart99 Kuang
(Zanx nak beli apa ntah kat situ)
Aku secara tak langsung terbeli Bliss yogurt drink :p

Singgah pasar mini beli lauk basah
(ikan, kantan, tomato dan serbuk kunyit je)
Pecut balik rumah
Tak tukar baju, terus masuk dapur
Siang ikan, potong bawang, kantan dan ready semua bahan-bahan masakan
Panaskan kuali, campak-campak semua bahan yang ada
Siap...Asam Pedas yang ditiru bulat-bulat dari resepi MAT GEBU

Housemate masih bertungkus-lumus kat dapur
Seorang masak sayur, seorang lagi buat side-dish
Aku..??? It's BLOGging time..!! Hahahaha

p/s : 1st time masak asam pedas, rasa teruja (",)

Post a Comment