They're My Best Buddies

Friday, 29 July 2011

Saat-Saat Tunggu GAJI..!!


Haa...best kan nak hadapi saat-saat tunggu GAJI..?? Masa ni macam-macam terlintas kat kepala otak. Nak beli itu la...nak beli ini la. Kalau boleh semua benda kita nak.

Tapi, untuk sesiapa yang memiliki aset seperti kereta atau rumah...time gaji tu mula la rasa susah hati. Duit banyak keluar nak bayar installment. Hehehe..tapi takpe, yang kita bayar tiap-tiap bulan tu akan jadi milik kita juga, kan..? Takpe la susah-susah dahulu...senang-senang kemudian (",)

Yang penting, kita kena berjimat-cermat. Nak beli apa-apa pun, kena plan. Kita beli apa yang kita dah plan untuk beli. Kalau boleh jangan ada others expenses. Duit yang lebih tu kita boleh buat back-up untuk unexpected budget, kan..?? Bulan Ramadhan pun tak lama lagi dah. Lagi la kena berjimat sebab nanti nak shopping raya...hahahaha. Selamat Berpuasa BLOGgers..!!
Post a Comment