They're My Best Buddies

Monday, 27 June 2011

Bila Bersin Bertukar Menjadi Selesema..achooo!!!

Mood : NG (not good..)
Background music : sound from keyboard
Weather : sunny

Hmm...mood tak berapa bagus disebabkan oleh selesema yang dah berlarutan selama 3 hari..!! Leceh betul la. Bukan tak suka terkena penyakit. Tapi, selesema paling tak best la. Kalau aku kena selesema, confirm seminggu tak tentu akan pulih. Adeiiii..hidung tersumbat..tak suka..tak suka!!

Asal-usul selesema ni datang dari bersin je. Bersin 3 kali berturut-turut..memang petanda akan dapat selesema. Aku memang amat-amat jarang bersin. Melainkan kalau tempat tu banyak habuk, memang kalah la. Tapi, kalau bersin yang saja-saja tu memang takdela. Boleh kira berapa kali aku bersin dalam setahun. Tapi, kalau dah sekali bersin dan jumlahnya ialah 3 kali (bersin secara hatrik lak tu..) memang confirm kena selesema la. Haiii..sebenarnya bagus juga kan. Nak kena selesema pun ada warning. Boleh la stand-by apa-apa yang patut. Korek balik ubat selesema 2-3 bulan yang lepas atau ketuk pintu budak rumah tanya diorang ada panadol soluble tak atau buat pemejalwapan atau kaedah paling best lagi bijaksana..pegi klinik ambil MC..yehaaa!!!

Kat ofis pun tak berapa banyak kerja dah sekarang ni. Al-maklumlah..highway dah buka (walaupun tak siap 100% lagi..) bolehla enjoy!! Hahahaha..bos, jangan marah ye!!
Post a Comment