They're My Best Buddies

Wednesday, 26 March 2014

Di Persimpangan Dilema


Dah la jarang update blog
Bila update je mula la nak buat luahan perasaan
Aduyaiii..Dylla, blog ni bukan diari peribadi okay!
Ah, tak kisah la..bukan diari peribadi ke apa ke
Kalau bukan blog..kat mana lagi aku nak luahkan..?
Kihkihkih
Saja je nak buat havoc kan

Hmm..ini la yg berlaku bila diri dalam dilema
Semua benda tak kena
Buat itu salah...Buat ini salah
Pendek kata...takde benda yg tak salah
Susah juga bila berada dalam dilema ni kan
Yg kanan pun bagus..yg kiri pun okay juga
Tak tahu macam mana nak buat pilihan

Mungkin dah tiba masanya untuk melakukan sesuatu
Istikharah...??
Iye..mungkin itu yg terbaik
Menjadikan Allah S.W.T sebagai rujukan utama
Tiada yg lebih baik dari meminta jawapan dari-Nya

Sebenarnya nak balik kerja dah
Tetiba teringat kat blog yg terbiar ni
Kesian dia...asyik ditinggalkan je
Okay la..ada masa boleh update cerita lain pula ye

p/s : masih terkejut dengan berita tentang MH370 dan spekulasi yg sangat banyak melanda..hanya Allah S.W.T Yang Maha Mengetahui T_T


~ Dylla Abas ~

Friday, 28 February 2014

Eh..Sempat Curi Masa Laa!


Setelah sekian lama tak menjenguk ke sini
Akhirnya hari ni..tanggal 28/02/2014..dapat juga update entri!
Amboi Dylla...kemain lagi busy kau ye sekarang ni
Sampai tak menyempat dah nak berblog macam dulu
Tapi....
Memang busy pun T_T
Dulu sentiasa ada masa nak update blog
Sentiasa ada masa nak BW
Sekarang ni...nak log in pun takde masa
Punya la masa yg ada ni memang cukup-cukup je untuk aku buat kerja dan berehat
Kat rumah memang jangan harap la nak online
Kalau dah balik rumah pun pukul 11.00-12.00 malam!
Apapun..rasa terubat rindu dapat tengok blog sendiri
Dan rasa sangat terharu bila ada kawan Blogger yg komen suruh update blog macam dulu
Rindu kat kite ek..huhu >_<
In shaa Allah..lepas ni kalau diizinkan..memang akan paksa juga diri curi masa untuk berblog
Banyak sangat cerita yg nak dikongsikan
Sedar tak sedar dah 3 bulan aku kat tempat baru ni
Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar
Semuanya dipermudahkan
Moga-moga kemudahan ini akan kekal sampai bila-bila..amin




p/s : rindu nak terjah blog kawan-kawan semua


~ Dylla Abas ~


Friday, 13 December 2013

Ya Allah...sibuknya saya!

 

Baca tajuk pun dah nampak sibuk sangat aku ni kan
Sumpah memang sibuk
Semalam housemate aku dah bersuara
"Sekarang ni susah betul nak jumpa Dila..."

Okay..tu fakta
Memang susah gile nak jumpa housemate sendiri sekarang ni
Balik keje dah lewat
Sampai rumah je..tengok bilik dia dah gelap
Esok paginya..aku dah keluar dulu..dia baru nak bangun
Nampak tak betapa sibuknya aku sekarang ni..??

Agak penat la dengan kerja sekarang
Tapi...sangat bersyukur sebab dapat peluang mencuba sesuatu yg baru
Dan yg paling penting...sangat bersyukur sebab ada rezeki untuk bekerja di sini

 Sebulan dua ni memang aku agak sibuk la
Banyak benda baru yg nak dipelajari
Belum pun sempat nak faham
Tetiba dapat invitation to bid....tender!!
Oh my...1st time buat tender wehhhh...ketaq pala lutu cheq @_@
Makin bertambah la silibus aku
Jadi..makin bertambah juga la tahap sibuk aku ni

Rindunya nak BW macam dulu
Dah lama tak gelak-gelak depan pc baca kisah korang semua


p/s : masih berada di ofis di saat meng'update' entri ni



~ Dylla Abas ~