They're My Best Buddies

Saturday, 12 July 2014

Masuk Hari Yang Ke-14


Alhamdulillah
Hari ke-14 dah hari ni
14 Ramadhan 1435H
Cepatnya masa berlalu
Maksudnya...cepat la jadi tua kan (",)
Tengah bosan kat ofis...teringat la kat blog buruk ni
Tak mampu nak jaga 'dia' macam dulu
Tak mampu nak penuhi janji sendiri utk tidak mengabaikan 'dia'
Sedih T_T

Apakan daya
Manusia ni memang tahu berjanji je
Bila bab nak memenuhi janji tu..hmm, tepuk dada tanya selera
Aku pun tak nak la bagi macam-macam alasan
Kenapa lama tak update
Kenapa biarkan blog buruk ni jadi semakin buruk
Dan macam-macam kenapa lagi

Cuma apa yg aku boleh katakan
Makin hari makin tiada masa utk diri sendiri
Apatah lagi utk blog buruk ni
Mungkin ke tersilap percaturan...?
Wallahu'alam
Tak nak la cakap menyesal sebab quit dari tempat kerja lama
Tapi, since masuk tempat kerja ni...
boleh kira kot berapa banyak entri yg mampu aku update

Apapun...cerita pasal bulan puasa
Puasa kali ke-3 di Bandar Tun Razak
Dengan keadaan bazaar Ramadhan yg masih sama seperti 3 tahun lepas
Dengan muka-muka orang berniaga yg masih sama macam dulu
Menu yg serupa
Rasa yg serupa
Cuma mood membeli je dah tak serupa
Tahun ni memang sangat bersederhana
Beli yg memang betul-betul rasa boleh masuk dalam perut je
Takde lagi istilah "menu bila teringin"
Teringin tu nafsu je...kalau beli pun selalunya mesti tak habis
Akhirnya ke tong sampah juga
Kan dah membazir
So...kali ni tak buat dah macam tu
Tak nak membazir lagi
Alhamdulillah..sampai semalam, takde lagi yg membazir
Semua yg aku beli..semua habis ^_^

Sekarang dalam kepala tengah fikir
Menu apa pula hari ni...??
Sebenarnya...setiap hari pun tanya soalan yg sama...pheww~


p/s : takde "Diari Ramadhan" tahun ni...tak mampu nak buat T_T



~ Dylla Abas ~



Thursday, 12 June 2014

Rindu Yang Teramat Sangat


Ya Allah..rindunya kat blog ni!!!
Lama betul aku tinggalkan dia...sedih T_T
Puncanya yg tiba-tiba tergerak hati nak berblog arini sebab terjengah blog sendiri..boleh??
Asalnya nak cari petua..scroll punya scroll..ternampak link blog ni
"Eh..macam kenal je??"
Hahahaha..macam tu pun boleh kan
Apa-apa jelah labu
Dah lama sangat tak menulis..rasa macam banyak merapu plak

In shaa Allah esok nak share 1 cerita
Hopefully ada kesempatan nak update esok
Memandangkan lama tak berblog, meh..nak belanja gambar sekeping (",)






~ Dylla Abas ~

Wednesday, 26 March 2014

Di Persimpangan Dilema


Dah la jarang update blog
Bila update je mula la nak buat luahan perasaan
Aduyaiii..Dylla, blog ni bukan diari peribadi okay!
Ah, tak kisah la..bukan diari peribadi ke apa ke
Kalau bukan blog..kat mana lagi aku nak luahkan..?
Kihkihkih
Saja je nak buat havoc kan

Hmm..ini la yg berlaku bila diri dalam dilema
Semua benda tak kena
Buat itu salah...Buat ini salah
Pendek kata...takde benda yg tak salah
Susah juga bila berada dalam dilema ni kan
Yg kanan pun bagus..yg kiri pun okay juga
Tak tahu macam mana nak buat pilihan

Mungkin dah tiba masanya untuk melakukan sesuatu
Istikharah...??
Iye..mungkin itu yg terbaik
Menjadikan Allah S.W.T sebagai rujukan utama
Tiada yg lebih baik dari meminta jawapan dari-Nya

Sebenarnya nak balik kerja dah
Tetiba teringat kat blog yg terbiar ni
Kesian dia...asyik ditinggalkan je
Okay la..ada masa boleh update cerita lain pula ye

p/s : masih terkejut dengan berita tentang MH370 dan spekulasi yg sangat banyak melanda..hanya Allah S.W.T Yang Maha Mengetahui T_T


~ Dylla Abas ~