They're My Best Buddies

Thursday, 28 August 2014

Alhamdulillah...Selesai Sudah Semuanya


Setelah sekian lama tak berkongsi cerita dengan semua
Tetiba je rasa nak update entri tentang perkembangan terbaru aku
Yg pasti...badan memang tak berkembang la kan

Tanggal 22 Ogos 2014 yg lepas
Umur bertambah setahun lagi
"Happy belated birthday to me!!"
Dan "dihadiahkan" pula dengan seorang lelaki yg bergelar suami
Ye..aku sudah selamat bernikah dengan encik suami pada tarikh yg sama
Sudah bergelar isteri..haish, macam mimpi!
Semuanya berlaku secara tiba-tiba..boleh??
Hahaha

Tempoh perkenalan tu memang tak lama
Tapi...kata orang tua-tua, kalau dah jodoh kan

Apapun, sekarang ni memang dalam proses nak mengenali encik suami
Memandangkan tempoh perkenalan yg tak lama
Dan dia pula jauh kat selatan tu...tak banyak masa nak berkenalan dgn lebih rapat lagi
Tambahan pula kitaorang ni weekend husband-wife
Lagi la masa tu terhad kan

Well, tak nak cerita panjang-lebar
Sebab perasaan ni masih tak menentu lagi
Macam-macam benda yg aku rasa
Moga segala urusan dipermudahkan-Nya




p/s : mekasih pada mak & ayah untuk semuanya...masih tak percaya tanggungjawab ayah dah beralih pada encik suami (",)


~ Dylla Abas ~

Saturday, 12 July 2014

Masuk Hari Yang Ke-14


Alhamdulillah
Hari ke-14 dah hari ni
14 Ramadhan 1435H
Cepatnya masa berlalu
Maksudnya...cepat la jadi tua kan (",)
Tengah bosan kat ofis...teringat la kat blog buruk ni
Tak mampu nak jaga 'dia' macam dulu
Tak mampu nak penuhi janji sendiri utk tidak mengabaikan 'dia'
Sedih T_T

Apakan daya
Manusia ni memang tahu berjanji je
Bila bab nak memenuhi janji tu..hmm, tepuk dada tanya selera
Aku pun tak nak la bagi macam-macam alasan
Kenapa lama tak update
Kenapa biarkan blog buruk ni jadi semakin buruk
Dan macam-macam kenapa lagi

Cuma apa yg aku boleh katakan
Makin hari makin tiada masa utk diri sendiri
Apatah lagi utk blog buruk ni
Mungkin ke tersilap percaturan...?
Wallahu'alam
Tak nak la cakap menyesal sebab quit dari tempat kerja lama
Tapi, since masuk tempat kerja ni...
boleh kira kot berapa banyak entri yg mampu aku update

Apapun...cerita pasal bulan puasa
Puasa kali ke-3 di Bandar Tun Razak
Dengan keadaan bazaar Ramadhan yg masih sama seperti 3 tahun lepas
Dengan muka-muka orang berniaga yg masih sama macam dulu
Menu yg serupa
Rasa yg serupa
Cuma mood membeli je dah tak serupa
Tahun ni memang sangat bersederhana
Beli yg memang betul-betul rasa boleh masuk dalam perut je
Takde lagi istilah "menu bila teringin"
Teringin tu nafsu je...kalau beli pun selalunya mesti tak habis
Akhirnya ke tong sampah juga
Kan dah membazir
So...kali ni tak buat dah macam tu
Tak nak membazir lagi
Alhamdulillah..sampai semalam, takde lagi yg membazir
Semua yg aku beli..semua habis ^_^

Sekarang dalam kepala tengah fikir
Menu apa pula hari ni...??
Sebenarnya...setiap hari pun tanya soalan yg sama...pheww~


p/s : takde "Diari Ramadhan" tahun ni...tak mampu nak buat T_T



~ Dylla Abas ~



Thursday, 12 June 2014

Rindu Yang Teramat Sangat


Ya Allah..rindunya kat blog ni!!!
Lama betul aku tinggalkan dia...sedih T_T
Puncanya yg tiba-tiba tergerak hati nak berblog arini sebab terjengah blog sendiri..boleh??
Asalnya nak cari petua..scroll punya scroll..ternampak link blog ni
"Eh..macam kenal je??"
Hahahaha..macam tu pun boleh kan
Apa-apa jelah labu
Dah lama sangat tak menulis..rasa macam banyak merapu plak

In shaa Allah esok nak share 1 cerita
Hopefully ada kesempatan nak update esok
Memandangkan lama tak berblog, meh..nak belanja gambar sekeping (",)






~ Dylla Abas ~